Homeslider style generate

Tate Modern Extension, London, Great Britain @ Vogt LA

News

Vogt is working together with architects Carmody Groarke on an ambitious masterplan to regenerate Rectory Farm, a 44 hectare area of disused farmland close by to London’s Heathrow airport. The site was used for farming until food safety concerns were raised in 1996. It sits on top of 3.4 million tonnes of fluvial gravel—identified as a sustainable supply for the London area.

Hounslow Council’s planning committee have now approved the scheme to extract the gravel using a ‘top-down’ method while retaining and transforming the wasteland above into an urban ‘green corridor’ and public space, on the scale of London’s great Victorian parks. It will improve connectivity between local residential areas, the biodiversity of a significant area of green belt landscape, and provide public amenity space.

 

Article of The Architects's Journal

 

Vogt Landscape Architects won the second prize in the landscape design competition „Parkstadt Süd: Teilbereich Eifelwall“ in Cologne.

 

Our concept „Clearings at the Eifelwall“ continues the existing composition and the significant typologies of the inner green belt. A wide public meadow is framed by an urban alley together with an intimate holt which is interspersed with several clearings. The clearings provide space for specific uses and establish an identity. The open meadow is completed with a topographic island which represents a new element within the inner green belt. 

 

 

We have won the first prize for the urban planning competition „Südliche Dessauer Straße Wolfsburg-Westhagen“, in collaboration with Hosoya Schäfer Architects

Based on the concept «new ways to the centre», we proposed a holistic design which extends beyond the competition’s perimeter and organises the area into in 8 zones. 

The open spaces will be upgraded through densification and an increase in maintenance. This will strengthen the public green spaces, extending them towards the neighbouring parks, and provide a stronger identity for the local inhabitants. 

The new building structure builds on the existing grid in a rigorous, typologically diverse, and varied manner. This generates clearly-composed courtyards and neighbourhoods. 

VOGT Landscape Architects is currently working on the Testplanung for Klybeck Plus, an area in the north of Basel, with Diener & Diener Architekten (urban design) and Gruner AG (traffic engineering). The other teams are led by OMA, Albert Speer + Partner, and Prof. Hans Kollhoff Generalplanung. On 17 June 2017, members of the public are invited to comment on the proposals from the different teams. This feedback will be used as input for the next phase of planning synthesis.  Program

 

The Klybeck area in the north of Basel has changed fundamentally in the last few years. For the most part, the buildings in the area are no longer used for industrial production. The owners of BASF and Novartis have therefore joined forces with the canton of Basel-Stadt to define a new identity and function of the large site together. Working together, these three actors offer the unique opportunity to envision the development of an urban area of approximately 300,000 m²: 285,000 m² of factory space as well as adjacent green spaces, open spaces, and roads.  Further information

 

 

Teams from the London, Berlin and Zurich offices met this June for VOGT’s annual summer trip, this year to the Weald area of outstanding natural beauty in the English counties of Sussex and Kent. Embracing the theme, ‘The Changing Weald Coast’, we took a series of walks along the coastline, exploring three distinct landscape typologies and the agents of change that affect them. We started on the sand dunes of Camber, following the flat landscape of Rye Harbour Nature Reserve to the coast. Chalk dominated our second walk as we traversed 22km along the clifftops of the Seven Sisters from Seaford to Eastbourne. Our final stop was the eerie, constantly shifting, shingle desert outcrop of Dungeness. Here we encountered a transient environment, staunch counterculture, birds and plants, all living in the shadow of a nuclear power station.

The opening ceremony for the memorial “denk.mal Hannoverscher Bahnhof” took place on May 10th 2017. Over 500 guests were present, including witnesses, representatives of Holocaust victims’ organisations, and the mayor of Hamburg, Olaf Scholz. In cooperation with representatives of Holocaust victims’ organisations, VOGT designed the memorial at the historic site. Between 1940 and 1945, over 8000 Jewish, Sinti and Romani people were deported from the former Hannoverscher Bahnhof. Twenty trains took them to ghettos and concentration camps. The memorial is composed of twenty glass panels, standing on the historic platform, to commemorate the children, women, and men who were deported.

 

Pictures © HafenCity Hamburg GmbH / Thomas Hampel 

 

 

The project is called „Scala Naturae. The Ladder of Being“ and it refers to a concept first introduced by Aristoteles from his „Historia Animalium“ This great chain of being makes reference to a system of order, arrangement and classification and serves as a starting point for the study of one essential component of our landscape architectural practice: the tree. Each of the nine elements presented explores a different layer of meaning, ranging from weather, sound, illusion, manufacture, furniture, smell and construction techniques, all revolving around the topic of the tree.

Vogt Landscape Architects with Dietmar Feichtinger Architects have been selected to redesign the the Eiffel tower public gardens as part of the security upgrade project.

The title of the book and accompanying exhibition refers to the glaciers that formed the landscape around the installation’s site at Kvadrat in Denmark, their traces still evident in the site’s topography and geology. The project does not end at the property boundaries, but incorporates the entire surrounding landscape. Five mirrors, ranging from a perfect circle to elongated ellipses, reflect the changing sky above and the contemplator’s own gaze as though in the surfaces of glacial pools.

This publication offers a unique and highly detailed insight, captured over the course of four seasons, of this singular landscape. Working with geologists, landscape architects, and other specialists, Eliasson has created an outdoor space only a privileged few will ever see. This publication documents and enhances the work through photographs, essays, and collaborators who render the power of the project in images and words.

Vogt Landscape Architects has won a competition for the expansion of Greppen with Diener & Diener Architekten.

 

The existing elements of the landscape and the open spaces of Greppen are taken up and integrated into the further development of the surrounding area of Wendelmatte. The elements of the adjoining landscape are continued with individual trees on generous meadows and isolated tree groups, which follow the topography of the slopes. Elements and materials of the village like hedges, walls, stairs and small byways are taken up in the structuring of the new created open spaces. Simple paths lead along the buildings and to the most important public or semi-public areas at the lake: the boat dock, the semi-private lake access, the seaside resort of Greppen and the boat harbor at the eastern edge of the meadow. The main part of tree planting is with fruit trees and nut trees, which are found individually or in small groupst. To be able to uphold the view on lake and landscape only some larger tree groups are planned. The meadows are kept as far as possible as they are today. New seeds are made with local seed. The aim is a species-and-flower meadow landscape, which is extensively cultivated. The southern part can be used for temporary events.

Vogt Landscape Architects has won a competition for the Museum of the 20th Century in Berlin with architects Herzog & De Meuron. The Museum stands in Berlin’s prime cultural quarter. Each part of this area has a distinct identity. The landscape scheme acts to connect the site to its urban setting: on the one hand Tiergarten, and on the other Potsdamer Platz and central Berlin.

New gardens and squares offer resting points across the larger urban area. In the tradition of the English Square, they provide a park atmosphere within a garden setting with gravel paths, lawns, seating and water elements. The chosen tree species can also be found in the Tiergarten (oaks, beech trees, hornbeams). These are planted both in new groups and within plantings to strengthen the existing landscape framework.

Similar to Unter den Linden, Sharounplatz offers generous public spaces under the shade of linden trees (Tilia cordata). The trees are organized along axes relating both to Matthaeikirchplatz and the Piazzetta. Potsdamer Strasse is strengthened by a double row of linden trees (Tilia tomentosa), framing the new tram line, and linking this area all the way to Postdammer Platz.

More informations on the competition on the museums's website.

We have been selected to work on a 33,500m2 academic facility for University College London (UCL) for its new campus in East London, as part of a team with Stanton Williams, AKT 2, Arup, Soundings, and Plan A.

Stanton Williams Architects will lead the team for the Marshgate site in the first phase of its new UCL East campus which will be built at Queen Elizabeth Olympic Park in east London.

The first phase of UCL East is expected to accommodate approximately 3,000 students and 625 staff, including academics and researchers, in cross-disciplinary subject areas such as creativity and material culture, future global cities, and experimental engineering. 

All three of VOGT’s offices (Zurich, Berlin, London) came together in end of June 2016 for the yearly office trip, this time to the Bernese Oberland. With “The Alps as a Park” as our theme, we took a field trip to the area that created modern Swiss tourism. We hiked through the Gasterntal Valley, where everyone was encouraged to pick from the “Traveling (Landscape) Architect” toolbox to collect, record, and translate the surrounding landscape. We took full advantage of the dense infrastructural network of the area developped for tourists over the last centuries, moving with ease from train, to cable car, to boat. We also hiked along the base of the mythical Eiger -Nordwand and experienced the roar of Lauterbrunnen Valley’s glacial waterfalls.

After 6 years of planning and construction, Lohsepark will be inaugurated on 09 and 10 July 2016.

As HafenCity's largest park (4.5 ha), Lohsepark offers the public varied opportunities for use and occupation. The park is organised both vertically and horizontally: on the one hand providing a clear separation between the low-lying river and the newly-built flood-proof plateau; on the other hand creating a strong visual axis through the entire site to connect water to water.

Opening program

Tate Modern opened on the 17th June.

The new landscape of the Tate Modern Gallery works with nature and is about nature, with the river and about the river: Its tides, its colours and its sedimentation. As a whole, this informal landscape unites the varied existing and new elements across the site and is comprised of generous public spaces, a large planted embankment and lawn areas.